19.07.2006. / 13:48

Autor: Hrvoje Perinić

HAAŠKI BJEGUNCI

Mladić se skrivao u Beogradu do siječnja 2006.?

Pomagači su Ratku Mladiću navodno dostavljali hranu i plaćali stanarinu u iznosu do 400 eura mjesečno

Prema pisanju beogradskog lista Politika, ratni zapovjednik bosanskih Srba, odbjegli optuženik za ratne zločine Ratko Mladić skrivao se u Beogradu od 2002. pa sve do siječnja ove godine. Pozivajući se na sadržaj optužnice koja je prošloga tjedna podignuta protiv desetorice Mladićevih pomagača na općinskom sudu u Beogradu, Politika je objavila da se Mladić u navedenom razdoblju skrivao u najmanje pet stanova u Novom Beogradu. Pomagači su mu navodno dostavljali hranu i plaćali stanarinu u iznosu do 400 eura mjesečno. Kao ključna figura u Mladićevom skrivanju navodi se Jovo Đogo, bivši oficir vojske bosanskih Srba, zadužen za Mladićevu sigurnost. Đogo je uhićen početkom ove godine i jedan je od optuženih Mladićevih pomagača. Srbijanska vlada je ovoga tjedna u Bruxellesu predstavila akcijski plan za uhićenje Mladića. Europski čelnici su pozdravili plan, ali i naglasili da će ga cijeniti prema njegovoj provedbi.

Potpredsjednica srbijanske vlade Ivana Dulić-Marković izjavila je u utorak da će Srbija, temeljem Akcijskog plana za okončanje suradnje s Hagom, do rujna uhititi odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića ili dokumentirati sve svoje akcije, kako bi eventualno bili nastavljeni pregovori Srbije s Europskom unijom.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika