20.07.2006. / 09:31

Autor: Martina Zeković

MEDIJI

Zbog Hine prosvjeduje i Međunarodna federacija novinara

Direktor programa Međunarodne federacije novinara Oliver Money-Kyrle rekao je da "postoji stvarna zabrinutost da je Vlada ignorirala kvalitetu i kompetentnost u korist imenovanja onih kojima može zapovijedati i koje može kontrolirati"

Prosvjedima Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog sindikata novinara zbog načina imenovanja Upravnog vijeća Hine, pridružila se i Međunarodna federacija novinara (IFJ). "Međunarodna federacija novinara pridružila se danas pozivima za novi i transparentni postupak imenovanja za hrvatske javne medije nakon što je Vlada imenovala veterinara, nedavno diplomiranog pravnika i stručnjaka za odnose s javnošću u vijeće koje je odgovorno za očuvanje neovisnosti i nepristrane javne uloge Hine", stoji u priopćenju IFJ-a. "Hrvatska Vlada ima odgovornost osigurati da se najbolji mogući ljudi imenuju za upravljanje javnom novinskom agencijom", rekao je Oliver Money-Kyrle, direktor programa IFJ-a. Dodao je kako "postoji stvarna zabrinutost da je Vlada ignorirala kvalitetu i kompetentnost u korist imenovanja onih kojima može zapovijedati i koje može kontrolirati". U priopćenju se također navodi da je Vlada imenovala Dijanu Katicu, veterinarku po struci, kao ekonomskog stručnjaka, Dražena Jovića, nedavno diplomiranog pravnika, za pravnog stručnjaka, za medijskog stručnjaka Božu Skoku, koji vodi agenciju za odnose s javnošću specijaliziranu za politički marketing, što predstavlja jasan sukob interesa, te Ivana Rusana, informacijskog stručnjaka, jedinog člana prijašnjeg Vijeća koji je ponovno izabran. "Vladimir Lulić trebao je biti imenovan kao predstavnik zaposlenika Hine. Njegovo imenovanje Vlada nije podržala, tvrdeći da su prekršena proceduralna pravila pri njegovu nominiranju", stoji u priopćenju Međunarodne federacije novinara.

Vezane vijesti

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Državni udjel u većinskom paketu Vjesnika d.d. smanjuje se iz dana u dan. Kako piše Lider država je nedavno smanjila svoj udio, a na jednoj od idućih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika