21.07.2006. / 15:06

Autor: Ana Kirin

GOSPODARSTVO

Agrokoru kredit od 475 milijuna eura

Aranžman obuhvaća dva ugovora, jedan u iznosu od 325 milijuna eura s ročnošću od pet godina i kamatom od pet posto te drugi u iznosu od 150 milijuna eura

Koncern Agrokor je u petak sa pet međunarodnih banaka, ABN AMRO Bank, Bank Austria Creditanstalt, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich, PBZ i Societe Generale - Splitska banka potpisao financijski aranžman u ukupnom iznosu od 475 milijuna eura. «Time je definitivno i formalno završeno restrukturiranje Agrokorovih dugova i bilance», istaknuo je predsjednik koncerna Agrokora Ivica Todorić.

Aranžman obuhvaća dva ugovora, jedan u iznosu od 325 milijuna eura s ročnošću od pet godina i kamatom od pet posto te drugi u iznosu od 150 milijuna eura. Rečeno je da su ta sredstva namijenjena otplati Agrokorove postojeće obveznice u iznosu od 230 milijuna eura s kamatom od 11 posto kao i refinanciranju kratkoročnih zaduženja. Agrokor će također izdavati obveznice, a kada to za koncern bude najpovoljnije planira i javnu ponudu dionica, odnosno izlazak na burzu. "Kada će to točno biti, teško je reći", rekao je Todorić.

Potpisnik ugovora u ime ABN AMRO Banke Mike Elliff rekao je kako taj ugovor predstavlja atraktivan izvor financiranja Agrokoru i pruža mu značajnu financijsku fleksibilnost kako bi mogao reagirati na daljnji razvoj na tržištima na kojima posluje.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika