22.07.2006. / 09:56

Autor: Hrvoje Perinić

IZRAEL - LIBANON

Izrael napao 70 ciljeva

Reuters javlja da su u dosadašnjim borbenim djelovanjima u Libanonu poginule 362 osobe a da ih je najmanje 1.350 ranjeno. Među ubijenima je 20 vojnika libanonske vojske i šest gerilaca Hezbollaha a ostalo su civili

Izraelske zračne snage napale su sedamdesetak ciljeva u Libanonu tijekom noći s petka na subotu te se broj napada koje je Izrael pokrenuo protiv svog sjevernog susjeda popeo na 1.800 od početka ofenzive prije jedanaest dana, priopćila je izraelska vojska u subotu. Većina pogođenih ciljeva nalazi se u južnom Libanonu, a među njima su vojna skladišta, lanseri raketa i telekomunikacijski centri koje koristi libanonski gerilski pokret Hezbollah. Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da je Hezbollah ispalio samo nekoliko raketa iz Libanona tijekom noći te da u tim napadima nije bilo ozlijeđenih, prenosi agencija DPA. On nije komentirao izvješća o tome da Izrael priprema kopnenu invaziju velikih razmjera na Libanon nego je samo rekao da će biti "širenja operacija u Libanonu, ali će ono biti ograničeno".
Reuters javlja da su u dosadašnjim borbenim djelovanjima u Libanonu poginule 362 osobe a da ih je najmanje 1.350 ranjeno. Među ubijenima je 20 vojnika libanonske vojske i šest gerilaca Hezbollaha a ostalo su civili. Na libanonskom teritoriju poginulo je osam državljana Kanade, dvije osobe iz Kuvajta i po jedna od Iraka, Šri Lanke i Jordana.
Tijekom 11 dana sukoba poginule su 34 osobe iz Izraela, od čega 19 pripadnika oružanih snaga, a ranjeno je najmanje devet vojnika i 231 civil.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika