22.07.2006. / 12:04

Autor: Hrvoje Perinić

FINANCIAL TIMES

Financial Times: Gotovina se dobrovoljno predao

Hrvatska vlada demantirala je u petak napise Financial Timesa da se Ante Gotovina dobrovoljno predao. Britanski list je kao izvor te obavijesti naveo hrvatskog državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hidajeta Bišćevića. Izvorni tekst u Timesu ide ovako: "Nekoliko mjeseci tihih pregovora kroz kanale tajnih služba pridonijeli su pristanku generala Gotovine da se u prosincu prošle godine preda na Kanarskom otočju u Španjolskoj, kaže Sanaderov savjetnik za vanjsku politiku u sigurnost Hido Biščević". Tekst je potpisao novinar iz Timesove londonske redakcije Neil MacDonald. Ministarstvo vanjskih poslova RH odmah je opovrgnulo pisanje The Financial Timesa, a hrvatsko veleposlanstvo u Londonu uredništvu poslalo demanti, s tezom o "arbitrarnoj interpretaciji i neistinitim navodima".
"Obećali su nam da će objaviti demanti i povući taj dio teksta. Ispričavaju se uz napomenu da je došlo do pogreške" kazao je hrvatski veleposlanik u Londonu Joško Paro, dodavši da su mu iz redakcije FT-a objasnili da se radi o pogrešci neiskusnog novinara.

Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika