25.07.2006. / 15:15

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Glavaš tuži Billa za klevetu

U tužbi se navodi kako je Bill rekao: "Iz onoga što znam od 1991., siguran sam da se trebam bojati, a postoji i mogućnost da Faber dobije bombu u dvorište ili u auto, kamen u prozor ili da ga pogodi srpski snajper. Na žalost, srpskih snajpera više nema, ali naći će se za Fabera."

Branimir Glavaš Nacionalu je potvrdio da je u utorak zagrebačkom Općinskom sudu podnio privatnu tužbu za klevetu protiv Vjenceslava Billa, osječkog ratnog dragovoljca i svjedoka u istražnom postupku protiv Glavaša. U tužbi dostavljenoj medijima Glavaš ističe kako je Bill, navodi pripadnik Glavaševih ratnih postrojbi, 23. srpnja ove godine dao izjavu na Radiju 101 u kojoj je protiv njega "iznio evidentno klevetničke insinuacije" , a izjavu je idući dan prenio i jedan dnevni list. U tužbi se navodi kako je Bill rekao: "Iz onoga što znam od 1991., siguran sam da se trebam bojati, a postoji i mogućnost da Faber dobije bombu u dvorište ili u auto, kamen u prozor ili da ga pogodi srpski snajper. Na žalost, srpskih snajpera više nema, ali naći će se za Fabera." Glavaš smatra da je Bill "jasno i očito" aludirao na njega "kao bivšu i sadašnju potencijalnu opasnost u tome pravcu" te da je time iznio neistinu koja može štetiti njegovoj časti i ugledu, odnosno da je Bill počinio kažnjivo djelo klevete. Glavaš u tužbi predlaže da taj slučaj bude u nadležnosti zagrebačkog Općinskog suda, kojemu predlaže da Billa kazni jednomjesečnom zatvorskom kaznom i da naloži objavu presude putem tiska u cijelosti na teret okrivljenika.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika