27.07.2006. / 09:28

Autor: Hrvoje Perinić

BLISKI ISTOK

Hezbollah zatražio primirje, u Gazi 23 mrtvih

Susret u Rimu je uvelike bio u sjeni ubojstva četvero pripadnika mirovnih snaga i nije donio nikakve konkretne rezultate, na što su se pozvali i čelnici Hezbollaha

Hezbollah je u srijedu nakon sastanka svjetskih diplomata u Rimu zatražio prekid vatre i neizravne pregovore o razmjeni zatočenika. Susret u Rimu je uvelike bio u sjeni ubojstva četvero pripadnika mirovnih snaga i nije donio nikakve konkretne rezultate, na što su se pozvali i čelnici Hezbollaha prenose svjetski mediji. Čelnik parlamentarne skupine militantne skupine, Mohammed Raad pozvao je na uspostavu "potpunog prekida vatre i otvaranje neizravnih pregovora" te naglasio da je sve ostalo neprihvatljivo.

Izraelske vojne snage i dalje napadaju Libanon, pogođen je odašiljač pokraj njihove vojne baze sjeverno od Beiruta. Srušeni toranj pripada Radio Libanonu, a prema izraelskim vojnim izvorima napadnut je jer su se njime služili borci Hezbolaha koji su raketom pogodili izraelski ratni brod prije desetak dana. Hezbolah i dalje napada Haifu i sjeverne dijelove Izraela. U sukobima u srijedu ubijeno je devet izraelskih vojnika u blizini grada Bint Jbeil na jugu Libanona. Dosad je u sukobima ubijeno najmanje 420 Libanonaca i 50 Izraelaca.

Izrael nastavlja i zračne napade na Gazu u kojima je poginulo 25 Palestinaca. U napadu u noći sa srijede na četvrtak pogođena je zgrada kojom se koristio pripadnik Hamasa. U posljednja 24 sata poginule su 23 osobe, uključujući 16 militanata i majku s dvije male kćeri, u najsmrtonosnijem danu sukoba od povlačenja Izraela prošle godine.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika