28.07.2006. / 08:59

Autor: Hrvoje Perinić

OSJEČKA UBOJSTVA

Državno odvjetništvo ponovno zatražilo Glavaševo pritvaranje

Županijsko Državno odvjetništvo u Zagrebu u četvrtak je ponovno zatražilo od istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu da se Branimiru Glavašu odredi pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Prvi zahtjev za pritvor Sud je odbio. U novom prijedlogu za pritvaranje Glavaša, neslužbeno doznajemo, Županijsko državno odvjetništvo spominje i konferenciju za novinare na kojoj on poziva građane Osijeka da ne surađuju s policijom. Prema proceduri, zahtjev se mora prihvatiti ili odbiti do subote u podne.Glavaša se u istrazi tereti za zlostavljanje troje srpskih civila u Osijeku 1991. te ubojstvo dvojice, od kojih se jednom gubi svaki trag.

Naime, u kaznenom predmetu protiv okrivljenih B. G. i K. F., zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120 st. 1. Osnovnog krivičnog zakona RH, Policijska uprava osječko-baranjska dostavila je 25. srpnja 2006. državnom odvjetništvu izvješće sa prilozima iz kojih proizlazi osnovana sumnja o konkretnim utjecajima na svjedoke. Sadržaj izvješća i priloga nije, do sada, bio predmetom razmatranja, budući da se radi o novim činjenicama i dokazima, a ne o onima koji su razmatrani prilikom podnošenja prvotnog prijedloga za određivanje pritvora o kojem je odlučivalo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. 

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika