28.07.2006. / 09:47

Autor: Ana Kirin

PRESUDA

Kamataru Chaki 4 godine zatvora

Raspravni sudac Mladen Žeravica rekao je u obrazloženju presude kako je nedvojbeno utvrđeno da je Chaka okrutno postupao prema poduzetniku Cepetiću, čime je nehotično sudjelovao u njegovu samoubojstvu

Zbog višegodišnjeg kamatarenja, koje je natjeralo zagrebačkog poduzetnika Davora Cepetića Dača na samoubojstvo, 47-godišnji Sami Chaka je u četvrtak na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Chaki će se oduzeti 1,158.000 kuna, koliko je utvrđeno da mu je žrtva isplatila, a kad izdrži kaznu, bit će na deset godina izgnan u Srbiju ili na Kosovo, jer je formalnopravno srbijanski državljanin.

Raspravni sudac Mladen Žeravica rekao je u obrazloženju presude kako je nedvojbeno utvrđeno da je Chaka okrutno postupao prema poduzetniku Cepetiću, čime je nehotično sudjelovao u njegovu samoubojstvu. Zbog čestih pritisaka i prijetnja Cepetić je 18. siječnja napisao oproštajno pismo, u kojem je optužio Chaku i ubio se hitcem iz pištolja u Radićevoj ulici u Zagrebu. U optužnici se tvrdilo da je preplašeni dužnik predao Chaki najmanje 1,2 milijuna kuna i prepisao vlasništvo nad trima nekretninama. Sudac je ustvrdio kako je jasno da je Chaka protupravno naplaćivao i prijetio Cepetiću da će mu osakatiti djecu i pobiti obitelj, te dodao kako je i optuženi priznao da mu je Cepetić bio dužan tri milijuna eura, iako mu je posudio tek 274.000 dolara. "Cepetić je svojevoljno posudio novac, ali zašto od vas nikad ne ćemo doznati", rekao je sudac.

Zahtjev pokojnikove obitelji za isplatom 5,8 milijuna kuna za protupravnu naplatu je odbijen pa je upućena na parnični postupak. No svota od 1,158.000 kuna, koliko je utvrđeno da je Cepetić isplatio, bit će vraćena obitelji. Okrivljeniku su u zatvorsku kaznu uračunata četiri mjeseca provedena u pritvoru, a morat će platiti i 6000 kuna sudskih troškova. Zbog mogućeg bijega pritvor mu je produžen do pravomoćnosti presude, ali u njemu može ostati najdulje do listopada ove godine.

Vezane vijesti

Tko je Sebastijan Chaka?

Identitet kamatara Sebastijana Chake u potpunosti je izmišljen. Protiv Chake se na zagrebačkom općinskom sudu vodi postupak zbog protupravne naplate… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika