28.07.2006. / 10:22

Autor: Martina Zeković

RATNI ZLOČIN

Del Ponte: Mladić lociran, čekamo izručenje

Del Ponte je priopćila kako srbijanski premijer Vojislav Koštunica točno zna gdje se Mladić nalazio do veljače ove godine. "Osim toga", naglasila je del Ponte, "Koštunica isto tako dobro zna da je do 2002. osobno štitio Mladića"

Karla del Ponte je izjavila za Frankfurter Allgemaine da Beograd može izručiti Ratka Mladića za kojeg se zna gdje se nalazi. Također se požalila da nitko ne traži Karadžića i da međunarodna zajednica ne surađuje dovoljno upotrazi za optuženima za ratne zločine. Tužiteljica je istaknula kako srbijanski premijer Vojislav Koštunica točno zna gdje se Mladić nalazio do veljače ove godine. "Osim toga", naglasila je del Ponte, "Koštunica isto tako dobro zna da je do 2002. osobno štitio Mladića". Premijer Srbije Vojislav Koštunica tvrdi da Srbija potiče suradnju s Haškim sudom jer je to u skladu s njihovima ciljevima, nastavkom pregovora s EU i drugačiju poziciju u u pregovorima o Kosovu. Službe zadužene za pronalaženje Ratka Mladića, a to su to su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sigurnosno-informativna agencija i Vojno-sigurnosna agencija, do kraja nedjelje napravit će zajednički operativni plan djelovanja. Nova je praksa da u medijima neće biti nagađanja, izjavio je za B92 predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić i dodao da za Mladićem neće biti raspisana tjeralica. Generalni inspektor MUP-a Vladimir Božović očekuje da će uskoro dobiti izvještaj o policijskoj akciji lociranja i hapšenja Mladića i upozorava da će, ako ne dobije izvještaj, to značiti da Akcijski plan za suradnju s Haškim sudom ne može biti proveden.

Vezane vijesti

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

U Srbiji 13 osoba optuženo za pomaganje ratnim zločincima

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je u petak kako je u tijeku kazneni postupak protiv 13 osoba za koje se sumnja da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika