29.07.2006. / 10:50

Autor: Hrvoje Perinić

IZRAEL - LIBANON

Izrael u subotu gađao 51 metu u Libanonu

U noći sa subote na nedjelju izraelski vojni zrakoplovi bombardirali su 51 metu u Libanonu, prenose svjetske agencije pozivajući se na izjave glasnogovornika izraelske vojske. Glasnogovornica izraelske vojske kazala je da je u petak Izrael ubio 26 boraca Hezbolaha u borbama u gradu Bint Jbeil, prenosi agencija AFP, dok američki Associated press procjenjuje da je time od početka sukoba ubijeno 230 boraca Hezbolaha.

Hezbolah pak optužuje Izrael da preuveličava brojke i priznaje smrt samo 31 svog borca. Među noćašnjim izraelskim ciljevima napada bilo je 37 zgrada i drugih prostora kojima se služe gerilci pod utjecajem Irana, javila je agencija dpa. Izraelske snage pokušavaju uspostaviti kontrolu nad gradom Bint Jbeil za koji vjeruju da je "glavni grad" Hezbolaha na jugu Libanona. U borbama je lakše i teže ozlijeđeno šest izraelskih vojnika, rekao je glasnogovornik. Zasad nema izvješća o raketnim napadima Hezbolaha na sjever Izraela. Ukupno je 33 izraelskih boraca ubijeno od početka sukoba, a u Libanonu je prema ministarstvu zdravstva broj civilnih žrtava veći od 600, a među njima je najviše žena i djece. Sukobi između Izraela i gerilaca Hezbolaha traju već 19 dan.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika