31.07.2006. / 11:49

Autor: Ana Kirin

Židovske udruge protiv Mela Gibsona

Židovske udruge u Los Angelesu zatražile su istragu protiv Mela Gibsona zbog zločina iz mržnje, nakon što je hollywoodski glumac policajce koji su ga zaustavili zbog prebrze vožnje zasuo antisemitskim komentarima. Pedesetogodišnji oskarovac zaustavljen je u petak rano ujutro zbog prebrze vožnje i sumnje da vozi pod utjecajem alkohola, i alko-test je potvrdio te sumnje.

Gibson je nakon zaustavljanja navodno pokušavao pobjeći, a nakon što su mu na stražnjem sjedalu policijskog automobila stavljene lisice, Gibson je prijetio policajcima, govoreći kako on «posjeduje cijeli Malibu» i da će potrošiti sav svoj novac da im se «osveti». Policajca koji ga je uhitio pitao je da li je židov. Između ostalog, navodno je kazao: «Je…. židovi. Židovi su odgovorni za sve ratove u svijetu.»

Nakon što je doveden u policijsku postaju u Malibuu,Gibson je opet prijetio policajcima, razbio telefon i htio urinirati u čeliji. Nakon pet sati pušten je uz jamčevinu od 6 tisuća dolara, a policija još treba odlučiti da li će protiv njega podići tužbu. Kontroverze su se pojavile i oko policijskog izvješća o incidentu, koje je navodno ponovno pisano jer su viši policijski službenici smatrali da je «previše huškačko» i da bi moglo potaknuti «židovsku mržnju».

Gibson je već ranije na sebe navukao ljutnju židova, načinom na koji ih je oslikao u svom filmu «Pasija». Poznat i kao kršćanski fundamentalist, Gibson se nikad nije ogradio od izjava svoga oca, Huttona, koji je tvrdio da je Holokaust najvećim dijelom izmišljotina.

Nakon ovog incidenta glumac se ipak ispričao za svoje ponašanje. «Nakon što sam se u četvrtak navečer napio, napravio sam niz stvari koje su bile vrlo loše i zbog kojih se sramim. Ponašao sam se kao osoba potpuno izvan kontrole i rekao sam mnoge stvari u koje ne vjerujem i koje su vrijedne prezira. Duboko se sramim svega što sam rekao», kazao je Gibson i dodao: «S alkoholizmom se borim skoro cijeli svoj život i duboko se kajem zbog svog strašnog pada.»

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika