31.07.2006. / 12:19

Autor: Hrvoje Perinić

ZAGREB

Sindikalisti TDZ-a ipak ostaju u tvornici?

Sudac izvršitelj je, tvrdi, zahtijevao da svi napuste tvornicu a ne samo radnici, a kada mu je rečeno da će sindikalisti ostati "povukao se na konzultacije"

Deložacija radnika iz bivše Tvornice duhana Zagreb čije je sprovođenje bilo najavljeno za ponedjeljak ujutro ipak nije provedena. Naime, sindikalisti i dalje osporavaju odluku o deložaciji koju im je predočio sudac izvršitelj. Predstavnici Novoga sindikata tvrde da je sindikat, a ne 38 zaposlenika TDZ-a, protiv kojih je donesena sudska presuda i za koje se traži da napuste TDZ, u posjedu te tvornice. Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković novinarima je izjavio da sudac izvršitelj nije poštovao proceduru jer nije potpisao, odnosno prozvao 38 radnika koji su, kaže, spremni napustiti TDZ, što neće učiniti dvadesetak sindikalista koji se nalaze unutar tvornice. Sudac izvršitelj je, tvrdi, samo zahtijevao da svi napuste tvornicu, a kada mu je rečeno da će sindikalisti ostati "povukao se na konzultacije". Iveković kaže da će sindikalisti pružiti otpor policiji ako ih na silu pokuša istjerati iz tvornice. Ističe da je Novi sindikat formalno pravno u posjedu TDZ-a, da se protiv članova Sindikata osim njega. Iveković je najavio ranije da će predstavnici sindikata, bude li ih policija pokušala izbaciti, podignuti tužbe protiv države te pozvao građane da dođu u tvornicu i pomognu spriječiti deložaciju radnika. Pristup TDZ-u u Jagićevoj ulici od ranog je jutra pod policijskom blokadom.

Vezane vijesti

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

Ovih dana TDR je uputio pismo Ministarstvu financija Republike Srbije na inicijativu koja bi se trebala naći na jednoj od idućih sjednica Vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika