01.08.2006. / 16:17

Autor: Ana Kirin

TDZ

Sindikat TDR nezadovoljan blagošću policije

"Zbog evidentnog, nezakonitog policijskog i sudskog ponašanja i postupaka koji prelaze u policijski i pravosudni teror", kako stoji u njihovom priopćenju, Novi sindikat je podnio zagrebačkom Općinskom sudu prijedlog za izdavanje privremene mjere protiv Ministarstava unutarnjih poslova i pravosuđa

"Policajci su prilikom deložacije radnika iz bivšeg TDZ činili samo ono što je zahtijevao ovrhovoditelj postupka. Oni su samo pružali asistenciju, a nikakvog policijskog terora nije bilo", kazao je u utorak za Nacional glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Naime, Novi sindikat je optužio policiju da protupravnim postupcima i protuzakonito sprječava sindikalce u korištenju prostora tvornice. Mehun je dodao da, koliko zna, nije bilo otpora od strane radnika pa ni povoda za bilo kakvu reakciju policije koju bi se moglo nazvati nasilnom. "Sindikat TDR-a čak je izrazio svoje nezadovoljstvo neučinkovitošću policije", rekao je Mehun. U medijima je također bilo riječi o "policijskoj blokadi" prostora bivšeg TDZ-a, što je Mehun također negirao, i objasnio da policija osigurava taj prostor sukladno procjeni o potrebi da se spriječi mogućnost štete.

"Zbog evidentnog, nezakonitog policijskog i sudskog ponašanja i postupaka koji prelaze u policijski i pravosudni teror", kako stoji u njihovom priopćenju, Novi sindikat je podnio zagrebačkom Općinskom sudu prijedlog za izdavanje privremene mjere protiv Ministarstava unutarnjih poslova i pravosuđa koje optužuje da ih nezakonitim postupcima onemogućavaju u posjedovanju i korištenju prostora bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici.

Naime, sindikalci su u ponedjeljak, nakon što je prostor tvornice napustilo 38 radnika protiv kojih su donesene presude za ometanje posjeda, ostali u TDZ-u, tvrdeći da je Novi sindikat formalno-pravno, kao pravna osoba, u posjedu tvornice, da protiv njega nije pokrenut nikakav sudski postupak te da stoga imaju pravo ostati u tvornici. Čelnici sindikata poručili su da ostaju u tvornici kako bi radnicima koji su je bili primorani napustiti sačuvali radna mjesta do okončanja sudskih sporova koji su pokrenuti zbog otkaza koje im je uručio poslodavacTvornica duhana Rovinj. Prijedlog Novog sindikata Općinskom sudu Mehun nije želio komentirati.

Vezane vijesti

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

TDR: Izloženi smo diskriminaciji na srpskom tržištu

Ovih dana TDR je uputio pismo Ministarstvu financija Republike Srbije na inicijativu koja bi se trebala naći na jednoj od idućih sjednica Vlade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika