03.08.2006. / 13:09

Autor: Ana Kirin

GRČKA

Petrač zatražio izručenje Hrvatskoj

"Pripreme za izručenje su u tijeku i moguće je da se ono obavi u kolovozu, no točan datum za sada nije poznat", rekao je Petračev odvjetnik Marijan Pedišić

Hrvoje Petrač, osuđen za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca uskoro bi mogao biti izručen Hrvatskoj, a, po riječima njegova odvjetnika, sam Petrač traži od vlasti u Grčkoj, gdje se nalazi u zatvoru još od uhićenja prije godinu dana, da se postupak izručenja ubrza. "Pripreme za izručenje su u tijeku i moguće je da se ono obavi u kolovozu, no točan datum za sada nije poznat", rekao je Petračev odvjetnik Marijan Pedišić.

Petrač je, inače, kao navodni inicijator otmice veljači prošle godine na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu, a budući da je tada bio u bijegu i presuda mu je izrečena u odsutnosti, može od Vrhovnog suda tražiti i dobiti novo suđenje. Pedišić je istaknuo da je Petrač sam ubrzao postupak izručenja time što se u Grčkoj odrekao svih pravnih lijekova te povukao zahtjev za dobivanje azila. "U Ministarstvu pravosuđa i Vladi znaju da je Petrač poduzeo sve kako bi što prije bio izručen Hrvatskoj", rekao je, napominjući da će njegov branjenik, čim stigne u Hrvatsku, tražiti obnovu sudskog postupka.

Pedišić je odbacio nagađanja u medijima koji skoro Petračevo izručenje povezuju s predajom Nikole Matekovića, posljednjeg iz skupine otmičara koji je bio u bijegu.

Prije točno godinu dana grčke su vlasti izvijestile da su uhitile Petrača na trajektu koji je plovio iz grčke luke Igoumenitsa za talijansku Anconu, a Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje koje je grčki Vrhovni sud odobrio krajem studenoga. Konačnu odluku o Petračevu izručenju donijet će grčki ministar pravosuđa.

Vezane vijesti

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Nakon što je početkom prosinca dugogodišnji predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ivan Jelić otišao u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika