04.08.2006. / 10:03

Autor: Ana Kirin

NESREĆA

Vozač kamiona: "Bože, zašto nisam mrtav?"

Zbog psihičkog stresa u kojemu se Stričak našao, angažirani su psiholog i psihijatar kako bi vozaču, čije se ime posljednjih nekoliko dana na naslovnicama novina pojavljivalo uz naziv "ubojica", pomogli da se nosi s nastalom situacijom

Vozač tegljača Miljenko Stričak, koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, tek je u srijedu saznao za pogibije dviju samohranih majki i njihove dvoje djece. Tu je tragičnu vijest 24-godišnji Stričak primio s nevjericom i riječima "O Bože, zašto nisam mrtav?", kako je za Novu TV izjavio jedan od njegovih kolega. Zbog psihičkog stresa u kojemu se Stričak našao, angažirani su psiholog i psihijatar kako bi vozaču, čije se ime posljednjih nekoliko dana na naslovnicama novina pojavljivalo uz naziv "ubojica", pomogli da se nosi s nastalom situacijom.

S tragedijom se, s druge strane, moraju nositi i obitelji poginulih Jadranke Matesić Marković i njezina 11-godišnjeg sina Mihaela te Zdenke Kuhte i njezine 15-godišnje kćeri Ines. S njima su se polaganjem bijelih ruža na njihove lijesove u četvrtak posljednji put oprostili članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Osim tragične pogibije četvoro Zagrepčana, uz prometnu se nesreću veže i skandal, jer istražni sudac Milan Pečina, koji vodi ovaj slučaj i koji je trenutno na godišnjem odmoru, nije izdao nalog za vještačenje niti jednog od vozila koje je sudjelovalo u nesreći. Umjesto toga, jedan od tegljača vraćen je vlasniku, a ostaci Stričakova tegljača parkirani su na šljunčano parkiralište u Kalinovici pokraj Sv. Nedelje u vlasništvu tvrtke Micheli-Tomić d.o.o. za koju je Stričak radio. Predstavnik te tvrtke Dragutin Broz tvrdi kako je Stričak bio iskusan vozač, a vozilo ispravno te staro samo tri godine.  Stričak je navodno tegljač vozio s neupotrebljivim gumama, a još uvijek nije pronađen tahograf, koji bi trebao biti ključan dokaz koza utvrđivanje okolnosti nesreće.

Obzirom na propust kojega je istražni sudac počinio ne poslavši vozilo na vještačenje, bit će vrlo teško donijeti objektivan zaključak o krivnji 24-godišnjeg vozača. Ministrica pravosuđa Ana Lovrin također će pokrenuti istragu kako bi se utvrdilo je li istražni sudac postupio u skladu s propisima, a ukoliko se ustvrdi da nije, protiv njega bi mogla biti podnesena kaznena prijava.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika