04.08.2006. / 14:09

 

DAN POBJEDE

Obilježavanje Dana pobjede

Središnja proslava 11. obljetnice "Oluje" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održat će se u Kninu, a nazočit će joj predsjednik Republike Stjepan Mesić, članovi Vlade s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednici Luka Bebić i Đurđa Adlešić.

U petak je počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 11. obljetnice vojno – redarstvene akcije Oluja. Izaslanstvo Hrvatskog Sabora predvođeno predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Spomen - križa poginulih branitelja Domovinskog rata u Tihoj dolini, na grobnici prvog predsjednika neovisne Hrvatske Franje Tuđmana i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na zagrebačkom Mirogoju. Vijence je položilo i svijeće zapalilo i izaslanstvo grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem na Mirogoju. Osim na Mirogoju Odjel za branitelje grada Zagreba zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata položilo je vijence i zapalilo svijeće i na zagrebačkom groblju Miroševcu. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 11. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" vijence su položila i upalila svijeće izaslanstva Hrvatskog sabora, ministarstava obrane i unutarnjih poslova, braniteljskih udruga i lokalnih vlasti. U Gospiću su vijenci položeni kod glavnog križa na gospićkom gradskom groblju, a u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije služena je misa zahvalnica. U sklopu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u sinjskom Središtu za obuku pješaštva Hrvatske vojske prigodno je obilježena 14. obljetnica rada te vojne ustanove. U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti odluke o odlikovanju 89 pripadnika Oružanih snaga na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane odluke o dodjeli činova i izvanrednom i redovnom promaknuću za 60 pripadnica i pripadnika OSRH. Predsjednik Republike i premijer Ivo Sanader uputili su hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Hrvatska će u subotu, 5. kolovoza obilježiti 11. obljetnicu "Oluje", vojno-redarstvene akcije planirane radi oslobađanja hrvatskoga teritorija od srpske okupacije, kojoj će nazočiti cjelokupni državni vrh. Središnja proslava 11. obljetnice "Oluje" i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održat će se u Kninu, a nazočit će joj predsjednik Republike Stjepan Mesić, članovi Vlade s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te potpredsjednici Luka Bebić i Đurđa Adlešić.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika