04.08.2006. / 18:20

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Ronko: Iz Vlade se puštaju lažnjaci

Neslužbeni izvor iz Vlade pustio je "nekoliko lažnjaka", izjavio je Ronko na konferenciji za novinare te dodao da nije točno da ukupne obveze županije iznose samo 57 milijuna kuna, kako to tvrdi neslužbeni izvor iz Vlade

Požeški župan Zdravko Ronko u petak je opovrgnuo neslužbene navode iz Banskih dvora prema kojima je zaduženost te županije bitno manja nego što to tvrdi SDP-ov župan Ronko. Neslužbeni izvor iz Vlade pustio je "nekoliko lažnjaka", izjavio je Ronko na konferenciji za novinare te dodao da nije točno da ukupne obveze županije iznose samo 57 milijuna kuna, kako to tvrdi neslužbeni izvor iz Vlade.
"I županijski čelnik HDZ-a Franjo Lucić potvrdio je da dubioze i štete iznose 355 milijuna kuna", izjavio je Ronko tvrdeći da je županiju preuzeo sa 290 milijuna kuna duga, s preko 60 milijuna kuna blokade i sa Županijskom upravom za ceste u stečaju. Tri je godine za redom državna revizija davala do znanja da je Požeška županija u "gadnim problemima", vijećnici su na niz adresa slali žurne zahtjeve da se Bagarić zaustavi, no bez odjeka. Tri godine "Vladini nojevi zabijaju glavu u pijesak" i sada kada je s 355 milijuna kuna štete došlo do sloma županije još dublje zabijaju glavu toliko da nisu čuli ni uspaničene pozive za pomoć svoga povjerenika samo dva mjeseca prije izbora da županiji žurno treba 63 milijuna kuna kako bi se nakratko saniralo stanje jer će u protivnom trebati tri puta više", izjavio je Ronko. Vladin izvor naveo je da bi se cijela priča riješila sa samo nekoliko milijuna da je Ronko razgovarao s kreditorom. Ronko je pak odgovorio da taj izvor prešućuje da je sve već bilo blokirano i prije nego li je on preuzeo dužnost župana. Požeški župan naglasio je da je nalaz državne revizije žurnom poštom danas poslao glasnogovorniku Vlade Ratku Mačeku, koji je po njemu neslužbeni Vladin izvor koji je "pustio nekoliko lažnjaka".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika