05.08.2006. / 10:30

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

Uhićen Domagoj Margetić

Domagoj Margetić uhićen je u petak u Slavonskom Brodu i prevezen u zatvor u zagrebačkom Remetincu, priopćuje Hina. Po riječima glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna Margetić je uhićen temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda. No, točni razlozi izdavanja takvog naloga Mehunu nisu bili poznati.

Margetić je uhićen kada je parkirao automobil nedaleko policijske postaje u Slavonskom Brodu, kazao je Mehun. Potom je prevezen u Zagreb i pritvoren u okružnom zatvoru u Remetincu.
Šef smjene OKC-a PU Brodsko posavske Anđelko Pavlović potvrdio je kako su Margetića oko 18,25 sati policijski službenici uhitili u ulici u kojoj se nalazi zgrada slavonsko-brodske Policijske uprave.
Kazao je kako prilikom uhićenja nisu upotrebljena sredstva prinude jer nije bilo otpora. Ipak uhićeniku su preventivno stavljene lisice jer je uhićen po nalogu suda, rekao je Pavlović.

Margetićev branitelj Krešimir Pencinger nakon gotovo dvosatnog razgovora u slavonsko-brodskoj policiji novinarima je rekao je kako je Margetić tijekom dana bio u kontaktu sa Županijskim sudom i Policijskom upravom zagrebačkom. S njima u dogovoru, budući je bio na putu, javio se u policijsku postaju Slavonski Brod.
"Podrobnijih informacija nemam", kratko je izjavio Pencinger.
Margetić je u petak na zagrebačkom Županijskom sudu odbio primiti nalog Haaškog suda kojim mu se, navodno, zabranjuje javna objava popisa zaštićenih svjedoka s haškog suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, tvrdeći da je nalog protivan hrvatskim zakonima i Ustavnom zakonu o suradnji s Haagom.
Predsjedništvo Županijskog ranije je izvijestilo da će o tome izvijestiti Ministarstvo pravosuđa, a ono Haški sud. Kako je riječ o tajnom nalogu na sudu mu nisu željeli reči što Haag od njega traži, no Margetić tvrdi da se nalog odnosi na zabranu objavljivanja popisa 102 zaštićena svjedoka s haškog procesa Blaškiću. On je taj popis objavio na internetskom portalu preko američkog servera, a portal je po nalogu iz Haaga ugašen prije nekoliko dana .

Vezane vijesti

Margetić zbog dugova tuži Rojsa

Hrvatski novinar i urednik lista ''Novo Hrvatsko Slovo'' Domagoj Margetić, najavio je u da će u ponedjeljak prijaviti Ljubu Česića Rojsa sudu. 'Novo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika