06.08.2006. / 11:04

Autor: Hrvoje Perinić

IZRAEL - PALESTINA

Izraelske snage uhitile predsjednika palestinskog parlamenta

Izraelski glasnogovornik potvrdio je uhićenje kazavši da je Dweik "predsjednik Hamasova zakonodavnog tijela, a kako je Hamas teroristička organizacija, on je cilj za uhićenje"

Izraelske snage sigurnosti upale su u nedjelju u Ramallah i ondje uhitile predsjednika palestinskog parlamenta Aziza Dweika, čelnika vladajućeg pokreta Hamas, potvrdili su palestinski i izraelski izvori. Prema riječima Dweikove supruge izraelski vojnici upali su noću na nedjelju te zatražili supruga "da pođe s njima". Pri uhićenju su uzeli dva računala i dokumente Palestinskog zakonodavnog vijeća (parlament), kazala je njegova supruga. Izraelski glasnogovornik potvrdio je uhićenje kazavši da je Dweik "predsjednik Hamasova zakonodavnog tijela, a kako je Hamas teroristička organizacija, on je cilj za uhićenje". Izraelske snage uhitile su osam članova palestinske vlade i 23 zastupnika palestinskog parlamenta u lipnju nakon što su militanti pokreta Hamas te još dviju drugih skupina upali u Izrael i oteli izraelskog vojnika, koji je još zatočen. Trojica ministara naknadno su oslobođena. Priopćenjem je palestinski premijer Ismail Hanija (Hamas) nazvao uhićenje "još jednim piratskim zločinom (izraelske) okupacije protiv izabranih predstavnika našeg naroda", prenijela je agencija Associated press.Hanija je "pozvao na pokretanje međunarodne parlamentarne akcije radi oslobađanja Dweika i drugih uhićenih dužnosnika".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika