08.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

GLAZBENI FESTIVAL

DARKO RUNDEK ODUŠEVIO PUBLIKU U NOVOM SADU

EXIT 2002: DEVETODNEVNI GLAZBENI HAPPENING U PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI POSJETIT ĆE 500 TISUĆA LJUDI

DARKO RUNDEK ODUŠEVIO PUBLIKU U NOVOM SADU

Drugi dan novosadskog glazbenog festivala Exit 2002 bio je u znaku nastupa Darka Rundeka, nekadašnjeg frontmena grupe «Haustor», koji je uspio okupiti veći dio pristigle publike. Naime, zbog silnog interesa, dio namjernika ostao je izvan glavnoga nivoa na kojemu je Rundek nastupao, pa se morao zadovoljiti glazbom na preostalim nivoima.
Riječ je o 9-odnevnom festivalu, započetom u petak, koji se već treću godinu za redom održava u Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Od sedam nivoa, četiri su glazbena (main stage, reggae stage, rock stage i progressive stage) na kojima će se održati 72 koncerta i 135 DJ nastupa raznih izvođača iz Europe i SAD-a. Na ostalim nivoima odigravaju se kazališne predstave, filmske projekcije, te seminari na temu tranzicije i AIDS-a. Sva ova događanja prate najveće svjetske televizijske i radio postaje kao što su MTV, BBC, CNN, Channel 4. Organizatori očekuju 500 tisuća posjetitelja iz Srbije i okolnih zemalja. Uistinu, Novi Sad je doživio toliki priljev ljudi da se novosadski camp naprosto utrostučio, a ni u glavnom gradskom parku nema baš mjesta jer je hladovina pretvorena u javnu spavaonicu a fontana u praonicu.
Što se hrvatskih izvođača tiče, osim nastupa Rundeka i Psihomodo popa, najavljeni su Cubismo, Hladno pivo i KUD Idioti.
Festival Exit iz godine u godinu stječe sve veću medijsku pozornost, posjećenost i kvalitetu kako u odabiru izvođača tako i u organizaciji. Stoga ambicije organizatora da Exit postane najveći glazbeni festival u jugoistočnoj Europi nisu neutemeljene.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika