08.08.2006. / 09:12

Autor: Hrvoje Perinić

SRBIJA

RTS prikazao snimku spaljivanja sela

RTS je, uz prikazivanje snimke, objavio "da je zadatak pripadnika Petog korpusa Armije BiH bio da preko rijeke Une i Bihaća prodru do gradova Petrovac i Ključ, i spoje se s hrvatskim snagama"

Radiotelevizija Srbije (RTS) prikazala je u ponedjeljak navečer video snimke na kojima se vidi kako zapovjednik Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković svojim vojnicima naređuje da pale srpska sela u Bosanskoj krajini 16. i 17. rujna 1995. godine. 'Pali ovo selo, pali ovo sijeno, to sve treba paliti', razgovijetno se čuje na snimci muški glas za kojeg se opravdano vjeruje da prida Atifi Dudakoviću, komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine.'Ovi svi su već dole... naredio sam selo da se popali', govori Dudaković. RTS je, uz prikazivanje snimke, objavio "da je zadatak pripadnika Petog korpusa Armije BiH bio da preko rijeke Une i Bihaća prodru do gradova Petrovac i Ključ, i spoje se s hrvatskim snagama". Televizija Srbije je objavila i da je "prema podacima Komisije za traženje nestalih u Republici Srpskoj, u toj akciji u općinama Petrovac, Bihać, Bosanska Krupa, Sanski Most i Ključ ubijeno oko 870 srpskih civila i 400 vojnika, a spaljeno više od 30 sela".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika