08.08.2006. / 09:50

Autor: Martina Zeković

LIBANON

U kršćanskoj četvrti Beiruta ubijeno 18 osoba

U utorak je pogođena beirutska četvrt naseljena uglavnom kršćanima. Prema posljednjim izvješćima, ubijeno je 18, a ranjene su 24 osobe. Ministri vanjskih poslova 22 članica Arapske lige u ponedjeljak su se sastali u Beirutu te pružili svekoliku potporu libanonskom premijeru Fuadu Siniori i njegovu planu za rješavanje sukoba između Hezbolaha i Izraela. Izaslanstvo Arapske lige doputovalo je u New York kako bi pokušalo izmijeniti francusko-američki prijedlog rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a.

Libanonska vlada spremna je poslati 15.000 vojnika na jug Libanona, na granicu s Izraelom, čim se povuku izraelske postrojbe, rekao je ministar informiranja Ghazi Aridi nakon sinoćnje sjednice vlade. "Vlada potvrđuje da je spremna rasporediti 15.000 vojnika u južnom Libanonu čim se izraelske snage povuku i da će pozvati Prijelazne snage UN-a u Libanonu kako bi im olakšale raspoređivanje", izjavio je Aridi.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika