10.08.2006. / 10:43

Autor: Martina Zeković

NESREĆA

Odvjetništvo: Stričak zaspao za volanom

U istražnom zahtjevu što ga je protiv 24-godišnjeg vozača podnijelo zadarsko Općinsko državno odvjetništvo navedene su sumnje da je Miljenko Stričak vozio je tegljač u stanju fizičkog i psihičkog zamora te je u tunelu Ledenik prouzročio stravičnu nesreću

U istražnom zahtjevu što ga je protiv 24-godišnjeg vozača podnijelo zadarsko Općinsko državno odvjetništvo navedene su sumnje da je Miljenko Stričak vozio je tegljač u stanju fizičkog i psihičkog zamora te je u tunelu Ledenik prouzročio stravičnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe: dvije majke i njihova malodobna djeca. Nije poštovao odredbu o minimalnom neprekidnom dnevnom odmoru prije početka svake vožnje. Zbog toga uopće nije reagirao na brojne znakove upozorenja prije ulaska u tunel, a i prebrzo je vozio. U tvrtku CTK, u čijem je vlasništvu kamion smrti, ušla je policija kako bi se utvrdile moguće nezakonitosti u poslovanju.

Nakon što je Nacional otkrio šokantne detalje o načinu poslovanja tvrtke CTK, protuzakonitim radnjama u njezinom kamionskom prijevozu, lažiranju tahografa, tjeranju vozača na rad do iznemoglosti, vozačima kamiona koji su svi od reda bili zaposleni na crno, navodnom kriminalu povezanom za Željezaru Split, dakle, svemu što se mjesecima prije tragedije događalo unutar tvrtke a imalo je utjecaja na tragediju u tunelu, istraga o stravičnoj nesreći u tunelu Ledenik se nastavlja.

Pregledani su i ostali kamioni tvrtke, u čijim je spremnicima goriva pronađeno zabranjeno loživo ulje, neslužbeno se doznaje u Ministarstvu financija, a prenosi HRT. Splitska policija u utorak je ispitala suvlasnika tvrtke Jakšu Michielija Tomića, ali prijava protiv njega nije podnesena, prenose mediji. Uhićen je 23-godišnji muškarac koji je iz nepoznatih razloga zamijenio tablice na priključnom vozilu kamiona smrti. Istražni sudac Vladimir Mikolčević naredio je strojarsko-tehničko vještačenje ispravnosti tegljača te izlist dolaznih i odlaznih poziva s mobitela vozača kako bi se utvrdilo je li u trenutku nesreće telefonirao. "Prikolicu smo pronašli u Kaštel Štafiliću i tamo će se vještačiti, vučno vozilo vještačit će se u servisu MAN-a, a naložio sam i vještačenje kočnog sustava. Očekujem da će sve biti završeno u roku 45 dana", kazao je sudac. Iako postoji jasna videosnimka, još nije utvrđena ni brzina kojom se Stričak kretao u trenutku kobnog sudara. Sve dok Stričak nije iz Zadarske Opće bolnice prevezen u zagrebačku bolnicu za osobe lišene slobode policija je dopuštala gotovo svakodnevne posjete vlasnika tvrtke CTK, čime se i te kako može utjecati na ključnog svjedoka tragedije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika