16.08.2006. / 11:20

Autor: Martina Zeković

LONDON

Uhićen još jedan osumnjičeni za avionsku zavjeru

Pakistanske tajne službe smatraju da je glavnu ulogu planiranja i koordiniranja operacije imao britanac Rashid Rauf

Nakon što su prošli tjedan uhićene 23 osobe za pokušaj napada na američke avione u Londonu, u utorak je uhićena i dvadesetčetvrta osoba. Rok za ispitivanje pritvorenika ističe u srijedu, ali policija može od sudaca tražiti produženje.
Brat Assada, jednog od osumnjičenih tvrdi da nije moguće da je uhićeni imao bilo kakve veze sa terorizmom. "On stalno govori o bin Ladenu i ratu u iračkom ratu kao o terorizmu i osuđuje ih", rekao je Assadov brat za Channel 4.
U Pakistanu je navodno pritvoreno 17 osumnjičenika za zavjeru, ali pakistanska vlada nije potvrdila niti njihov broj niti nacionalnost. Pakistanske tajne službe smatraju da je glavnu ulogu planiranja i koordiniranja operacije imao britanac Rashid Rauf. Britanci još uvijek nisu izdali zahtjev za njegovim izručenje, ali je ta opcija, smatra pakistanski ministar vanjskih poslova, ostala otvorena.
Svi britanski aerodromi sada su smanjili restrikcije ručne prtljage koje su bile uvedene nakon otkrivanja zavjere prošlog četvrtka. Putnicima je sada dozvoljeno nositi male torbe, dok su tekućine, osim dječjeg mlijeka, dječje hrane i lijekova propisanih na recept, i dalje zabranjene.

Nekoliko ministara unutrašnjih poslova EU okupit će se u Londonu kako bi razgovarali o navodnoj avionskoj zavjeri. Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije John Reid najprije će obaviti trilateralne razgovore sa francuskim i njemačkim ministrima, nakon čega će se sva trojica sastati sa ministrima Finske, Portugala i Slovenije, sa povjerenikom za pravosuđe Francom Frattinijem i europskim protuterorističkim koordinatorom Gijs de Vriesom.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika