17.08.2006. / 16:10

Autor: Kristina Gaćarić

HAAG

Marko Milošević napao Haaški sud

Marko Milošević ističe kako ne smatra istinitim navod da je istraga pokrenuta radi "špekulacija u medijima da je Slobodan Milošević otrovan" te dodaje kako smatra da su "kontinuirana opravdanja pred medijima u izvješćima suda netočna i uvredljiva"

Marko Milošević, sin bivšeg predsjednika Srbije i haškog optuženika za ratne zločine i genocid Slobodana Miloševića, optužio je Haaški sud i njegove dužnosnike da su s predumišljajem ubili njegova oca, objavio je u četvrtak beogradski list Večernje novosti. U prvom javnom obraćanju javnosti, u objavljenom pismu koje je naslovio na potpredsjednika Haaškog suda, suca Kevina Parkera koji je vodio internu istragu, predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti i glavnog tajnika UN-a, Marko Milošević je zatražio da vrhovna tijela Ujedinjenih naroda odbace izvješće Haaškog suda o smrti njegova oca. U pismu ističe kako ne smatra istinitim navod da je istraga pokrenuta radi "špekulacija u medijima da je Slobodan Milošević otrovan" te dodaje kako smatra da su "kontinuirana opravdanja pred medijima u izvješćima netočna i uvredljiva". Haaški sud je nakon istrage objavio kako je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću i kako nije otrovan, a da su propusti u osiguranju Haškog suda omogućili da sam uzima lijekove. Marko Milošević je napisao kako pismo predstavlja službeno reagiranje njegove obitelji na izvješće Haaškog suda o uzroku smrti njegova oca.

Haaški sud potvrdio je da je dobio pismo Marka Miloševića u kojem on osporava nalaze sudske istrage o smrti njegova oca.
"Dobili smo pismo Marka Miloešvića, ali nemamo nikakav komentar zato što je slučaj Milošević zaključen. Podsjećamo kako se Marko Milošević susreo s članovima ekipe koja je provodila istragu o smrti Slobodana Miloševića, te da je tada imao priliku reći sve što je želio", izjavio je glasnogovornik Haškog suda Christian Chartier.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika