22.08.2006. / 09:15

Autor: Martina Zeković

BLISKI ISTOK

Izrael se priprema na iranski napad

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad više je puta javno naglasio da Izrael treba "izbrisati iz zemljovida"

U slučaju zaoštravanja međunarodne krize oko iranskog nuklearnog programa, Izrael bi mogao biti prvi na udaru, smatra izraelski ministar Rafi Eitan. "Iran je u stanju ispaliti rakete na Izrael i stoga moramo biti spremni na tu mogućnost, pripremiti cijelu zemlju, cijelo društvo mora biti spremno na to", rekao je ministar i dodao da je "Iran vrlo jasno rekao da će, ako bude napadnut, njegova primarna meta biti Izrael". Naime, Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad više je puta javno naglasio da Izrael treba "izbrisati iz zemljovida".

Iran bi u utorak trebao odgovoriti hoće li se odreći obogaćivanja uranom u zamjenu za inicijative koje im nude svjetske sile. Te su inicijative, kao na primjer, pomoć u civilnoj nuklearnoj tehnologiji, predložene iz straha da bi Iran mogao razviti nuklearno oružje. U ponedjeljak je vrhovni iranski vođa Ali Khamenei rekao da će Teheran nastaviti sa svojim nuklearnim aktivnostima, ali Iran je spreman na nastavak pregovora kako bi se riješili postojeći nuklearni sporovi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika