22.08.2006. / 16:44

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Ilegalni prijevoz ljudi na Bajakovu

Prema podacima PU vukovarsko-srijemske, u prvih sedam mjeseci ove godine nezakonito je državnu granicu na području Vukovarsko-srijemske županije prešlo 547 osoba, među kojima su najbrojniji državljani Albanije te albanci iz bivše zajednice SiCG

Službenici vukovarsko-srijemske policije zatekli su u noći s ponedjeljka na utorak u šumskom predjelu oko pet kilometara od graničnog prijelaza Bajakovo Marija B. iz Lipovca u nezakonitom prebacivanju devetero državljana Albanije preko državne granice, priopćila je vukovarsko-srijemska policija. Protiv 21-godišnjeg Marija B. policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog nezakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, a protiv albanskih državljana, koji su upućeni u prihvatilište Ježevo, slijede prekršajne prijave, potvrđeno iz policije.

Prema podacima PU vukovarsko-srijemske, u prvih sedam mjeseci ove godine nezakonito je državnu granicu na području Vukovarsko-srijemske županije prešlo 547 osoba, a u istom razdoblju prošle godine 429, odnosno 27 posto manje. Najbrojniji su državljani Albanije kojih je u ilegalnom prelasku državne granice ove godine do sada zatečeno 222, u odnosu na 38 iz istog razdoblja prošle godine. Slijede državljani bivše zajednice Srbije i Crne Gore, njih 149 koji su oko 95 posto bili albanske nacionalnosti, zatim 86 državljana Moldove, 36 državljana BiH, 30 Makedonaca te 25 Turaka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika