22.08.2006. / 18:29

Autor: Ana Kirin

IZRAEL

Predsjednik pod istragom za spolno zlostavljanje

"Predsjednik želi iznijeti svoju cjelovitu verziju i dokazati da su te ozbiljne optužbe lažne", navodi se u priopćenju predsjednikova ureda

Izraelski policajci pretražili su službenu rezidenciju izraelskog predsjednika Moshea Katsava protiv kojeg je otvorena istraga zbog spolnog uznemiravanja, objavila je u utorak izraelska policija. Pretres je izvršen u ponedjeljak navečer i u rezidenciji su zaplijenjena računala i neki dokumenti, rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld, dodajući da će predsjednik biti saslušan u srijedu. "To će biti njegovo prvo saslušanje. Dogovoreno je da istražitelji u srijedu dođu u rezidenciju. Sve je s njime dogovoreno", dodao je Rosenfeld. Najmanje dvije žene optužile su izraelskog predsjednika za spolno uznemiravanje, što on oštro opovrgava. Istraga je otvorena 12. srpnja, na dan kada je Izrael pokrenuo rat protiv Libanona.

Predsjednikov ured pretres rezidencije u Jeruzalemu nije komentirao, objavivši samo da je predsjednik Katsav spreman na suradnju s policijom. "Predsjednik želi iznijeti svoju cjelovitu verziju i dokazati da su te ozbiljne optužbe lažne", navodi se u priopćenju. Izraelski predsjednici zaštićeni su imunitetom od suđenja, ali ne i istraga, objasnilo je izraelsko ministarstvo pravosuđa.

Moshe Katsav prvi je predsjednik Izraela iz redova desnice, a na tu je dužnost stupio 2000. Rođen je u Iranu, a u Izrael je stigao nedugo nakon njegova osnivanja 1948. Obnašao je nekoliko ministarskih mandata, u resoru prometa i turizma.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika