23.08.2006. / 09:04

Autor: Ana Kirin

IZRUČENJE

Petrač u Remetincu

Uz jake mjere sigurnosti, Petrač je po dolasku u zagrebačku zračnu luku u utorak oko 21 sat prebačen u zatvor u Remetincu

Nakon što je u utorak poslijepodne u Ateni predan hrvatskim policajcima, Hrvoje Petrač je navečer nakon 20.40 sati doveden u Hrvatsku. "Okrivljenik Hrvoje Petrač po dolasku u Zagreb, komercijalnim letom Nacionalne kompanije iz Atene, prebačen je oko 21 sat u remetinečki zatvor", priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH. MUP je tijekom obavljanja svih zakonom predviđenih obveza u postupku izvršenja izručenja poduzeo sve mjere i aktivnosti kako bi se preprata okrivljenika obavila na najsigurniji način. Tako su Petrača na Plesu dočekale jake policijske snage, promet ispred zračne luke je bio blokiran, a policija je osiguravala i nesmetan prolazak kolone s maricom koja je prevozila Petrača do zatvora u Remetincu. Promet Remetinečkom cestom također je privremeno bio blokiran, uz jake mjere osiguranja pred zatvorom i u njegovoj blizini. Petrač je stoga od zračne luke do zatvora stigao za manje od 20 minuta. "Svi troškovi nastali pri izručenju ulaze u trošak postupka", dodaje se u MUP-ovu priopćenju.

Hrvoje Petrač osuđen je na šest godina zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, a budući da je bio u bijegu presuda mu je izrečena u odsutnosti, pa od Vrhovnog suda može tražiti i dobiti novo suđenje. Uhićen je početkom kolovoza prošle godine na trajektu koji je iz grčke luke Igumenica plovio za talijansku Anconu. Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje. Kako bi ga izbjegao Petrač od Grčke je zatražio i azil, no taj je zahtjev naknadno povukao. Njegov odvjetnik izjavio je početkom kolovoza da Petrač očekuje što skorije izručenje Hrvatskoj kako bi mu se ponovno sudilo za sudjelovanje u otmici.

Nakon zatvora u grčkoj Igumenici, gdje je smješten poslije uhićenja, Petrač je početkom prošlog tjedna prebačen u posebni ekstradicijski pritvor u Ateni. Odluku kojom se odobrava zahtjev za izručenjem grčki ministar pravosuđa Anastasis Papaligouras donio je 27. srpnja, no do posljednjeg trenutka javnosti nije bilo poznato kako će i kada Petrač biti doveden u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Nakon što je početkom prosinca dugogodišnji predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ivan Jelić otišao u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika