24.08.2006. / 09:10

Autor: Ante Pavić

GAZA

Izraelci ubili pripadnika Hamasa, istraga o ratu u Libanonu

Izraelska vojska ubila je prilikom upada u Gazu pripadnika pokreta Hamas Youssefa Aboa Dakku te je ranila još četiri druge osobe, javili su palestinski bolnički izvori. Younis Abou Dakka, brat ubijenoga jedan je od čelnika Hamasa i on je uhićen tijekom izraelske operacije. Izraelski vojnici izveli su upad s dvadesetak tenkova i zatim se vratili na područje Izraela.

Nakon što su prigovori izraelskih vojnika o načinu vođenja 34-dnevnih operacija u Libanonu sve više rasli državni vrh je odlučio otvoriti istragu   o vojnoj spremnosti i upotrijebljenoj taktici što bi moglo dovesti i do smjene vojnog pa i državnog vrha. U pismu izraelskim vojnicima vojni zapovjednik general Dan Halutz ističe da su "uz postignuća, borbe pokazale i neke nedostatke na više područja - logističkom, operativnom i zapovjednom. Obvezali smo se predano provesti temeljitu, časnu, brzu i potpunu istragu svih nedostataka i uspjeha. "Na sva će se pitanja odgovarati profesionalno i svi će biti ispitani - od mene do posljednjeg vojnika", prenosi pismo list "Haaretz".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika