26.08.2006. / 13:58

Autor: Martina Zeković

LIBANON

Izrael još neće ukinuti blokadu Libanona

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Mark Regev priopćio je da će Izrael ukinuti blokadu tek kada se primijeni rezolucija 1701 Vijeća sigurnosti UN-a koja "predviđa potpuni embargo na isporuku krijumčarenog oružja Hezbollahu"

Izrael tvrdi da će zadržati zračnu i pomorsku blokadu Libanona sve dok libanonska vojska i pripadnici Plavih kaciga ne spriječe "krijumčarenje oružja" Hezbollahu. Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Mark Regev priopćio je da će Izrael ukinuti blokadu tek kada se primijeni rezolucija 1701 Vijeća sigurnosti UN-a koja "predviđa potpuni embargo na isporuku krijumčarenog oružja Hezbollahu". Glasnogovornik je reagirao na poziv francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i njemačake kancelarke Angele Merkel koji su u petak tražili ukidanje izraelske blokade Libanona, koju je Chirac na zajedničkoj konferenciji s Merkel ocijenio "potpuno neopravdanom".

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika