27.08.2006. / 14:14

Autor: Martina Zeković

GAZA

Oteti novinari Fox Newsa pušteni na slobodu

Dopisnik Steve Centanni, 60-godišnji Amerikanac, i snimatelj Olaf Wiig, rođen na Novom Zelandu (36) bili su prisiljeni izjaviti na videosnimci da su prešli na islam, a tu su snimku otmičari objavili.

Dva novinara američke televizijske kuće Fox News, koje je 14. kolovoza otela nepoznata skupina pod nazivom Brigade svetog džihada, u nedjelju su pušteni I dobro se osjećaju. Dopisnik Steve Centanni, 60-godišnji Amerikanac, i snimatelj Olaf Wiig, rođen na Novom Zelandu (36) bili su prisiljeni izjaviti na videosnimci da su prešli na islam, a tu su snimku otmičari objavili prije nego što su ih pustili na slobodu. Palestinski premijer Ismail Haniyeh izjavio je da otmičari nemaju nikakve veze sa al-Qaedom niti bilo kojom poznatom palestinskom skupinom. Nitko za sada nije uhićen, ali su palestinski službenici iz skupine Hamas ranije dali naslutiti da su u kontaktu sa otmičarima putem trečih strana u Gazi. Hamas i ostale militantne skupine osudile su otmicu.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika