29.08.2006. / 13:06

Autor: Nacionalova redakcija

NAJTEŽI TRENUCI U ŽIVOTU ŠEFICE HSLS-a

Dijagnoza Đurđe Adlešić: Meningeom benigni tumor na mozgu

Iako se radi o tumoru veličine 2,5 cm u središnjem prednjem dijelu mozga, prognoze za predsjednica hrvatskih liberala prilično su povoljne

Đurđa Adlešić, predsjednica Hrvatske socijalno-liberalne stranke, u idućih desetak dana bit će podvrgnuta kompleksnom neurokirurškom zahvatu. U ponedjeljak, 28. kolovoza, nakon konzultacija s dr. Josipom Paladinom, vodećim hrvatskim ekspertom u neurokirurgiji, odlučeno je da će se najvjerojatnije obaviti operacija gama knifeom. Nakon što je na misi u Novom Vinodolskom, za blagdan Velike Gospe, pala u nesvijest, brojne pretrage pokazale su da jedna od najpoznatijih političarki boluje od benignog tumora na mozgu.

Đurđa Adlešić se nije sjećala kako je tih dana razgovarala s Ivanom Šukerom i Zlatkom Matešom, koji su također ljetovali na Kvarneru. Potpuno su izbrisana i sjećanja na događaje prije odlaska u crkvu i liječnicima je bilo jasno da je nastupila amnezija. Iako je o svom zdravstvenom stanju izdala šturo priopćenje za medije, u kojem je napisala da ima problema s krvnim žilama, Nacional je od bliskih prijatelja Đurđe Adlešić doznao da se radi o tumoru, a operaciju na zagrebačkom Rebru izvest će dr. Paladino.

U ponedjeljak, 22. kolovoza, Đurđa Adlešić je na vlastiti zahtjev napravila CT pregled glave u Bjelovaru, gdje je gradonačelnica. Nakon dobivenih nalaza, mišljenje tamošnjih liječnika bilo je vrlo pesimistično jer se sumnjalo da ima tumor stražnje jame lubanje. Radi se o zloćudnoj bolesti s malom izgledima preživljavanja. Ali nakon hitnog odlaska u Zagreb, na KBC-u na Rebru pravu dijagnozu postavila je šefica radiologije Ranka Štern-Padovan, koja je obavila magnetnu rezonanciju. Đurđa Adlešić na KBC-u u Zagrebu ostala je dva dana, tijekom kojih je obavila dodatne pretrage te se susrela s neurokirurgom Josipom Paladinom koji će ju operirati. Benigni tumor na mozgu nipošto nije jednostavna bolest, ali prognoze za predsjednicu HSLS-a prilično su povoljne. U razgovoru za Nacional neki su liječnici ustvrdili da je takvo stanje ponekad moguće tretirati i bez kirurških zahvata, posebno kod pacijenata starije dobi. Njihovo se stanje redovito prati i odlaze na kontrole svaka tri mjeseca, ali liječe se medikamentozno i bez operacija. Đurđa Adlešić bit će operirana na Rebru. Cijeli tekst možete pročitati u najnovijem broju tjednika Nacional.

Vezane vijesti

Jovanović s hrvatskim političarkama

Jovanović s hrvatskim političarkama

Đurđa Adlešić, potpredsjednica Vlade, u srijedu će se sastati s Čedom Jovanovićem, predsjednikom Liberalno-demokratske stranke. Jovanović je poznat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika