02.09.2006. / 12:16

Autor: Ante Pavić

ANTITERORISTIČKA AKCIJA

U Londonu uhićeno 16 osoba

Britanska policija priopćila je da je u noći s petka na subotu u Londonu uhićeno 14 osoba u sklopu dugotrajne antiterorističke istrage. Ovo uhićenje nije povezano s urotom iz kolovoza koja je za cilj imala komercijalne zrakoplove već  sa navodima o postojanju kampova unutar Velike Britanije u kojima se obučavaju oni koji žele sudjelovati u terorističkim aktima, navodi BBC-jev dopisnik za sigurnosna pitanja Gordon Corera. Osumnjičeni su ispitani u sjedištu londonske policije.

U subotu rano ujutro antiteroristička policija u Manchesteru objavila je uhićenje još dvojice osumnjičenih terorista. Tijekom ove operacije pretražena je i jedna islamska škola koja se nalazi na velikom ruralnom posjedu u istočnom Sussexu, a učenici su isključivo dječaci u dobi od 11 do 16 godina. Na internetskoj stranici ove škole stoji da svi oni koji poznaju nekoga tko želi služiti zajednici, takvu osobu pošalju u školu na obuku. 

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika