09.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HSLS

OSNOVAN KLUB NEZAVISNIH LIBERALA: BUDIŠA POVRIJEDIO TEMELJNA NAČELA LIBERALIZMA

BUDIŠA NAMJERAVA IZBACITI NEPOSLUŠNE MINISTRE

OSNOVAN KLUB NEZAVISNIH LIBERALA: BUDIŠA POVRIJEDIO TEMELJNA NAČELA LIBERALIZMA

Šest zastupnika HSLS-a – Ivo Škrabalo, Željko Pavlic, Viktor Brož, Zrinjka Glovacki Bernardi, Goranko Fižulić i Mladen Godek – osnovali su Klub nezavisnih liberala, zastupnika HSLS-a u Saboru kao suprotnost već postojećem klubu zastupnika HSLS-a. Utemeljitelji Kluba apelirali su na predsjednika HSLS-a Dražena Budišu da podnese ostavku zbog odstupanja od programskih načela i deklarirane politike te stranke. Mladen Godek smatra da bi zbog neki nedavnih Budišinih poteza njegovim eventualnim odstupanjem sa mjesta predsjednika stranke, HSLS-u porastao rejting. Klub nezavisnih liberala zatražit će i pokretanje postupka za isključenje iz stranke četvorice HSLS-ovih zastupnika koji su na saborskoj sjednici 16. lipnja glasovali za nepovjerenje Vladi, što je bilo u suprotnosti sa odlukama stranačkih tijela.
Ivo Škrabalo koji obavlja funkciju v.d. predsjednika Kluba istaknuo je kako zastupnici koji su oformili Klub ne žele izaći iz HSLS-a ali je mogućnost osnivanja nove stranke, ukoliko budu izbačeni iz HSLS-a, ostavio otvorenom.
Budiša je na ovaj potez svojih stranačkih kolega oštro reagirao izjavivši kako «nitko od njih ne bi bio u Saboru da nije bilo njega i njegovog političkog djelovanja». Klub nezavisnih zastupnika je, prema Budišinom viđenju, odjel za agitaciju i propagandu Ivice Račana i SDP-a pa je stoga poručio kako «HSLS-om nitko neće manipulirati». Uz to je najavio izbacivanje svih ministara i zamjenika ministara iz HSLS-a koji su dali potporu novoosnovanom Klubu nezavisnih liberala tvrdeći kako je za tu nakanu dobio i potporu Malog vijeća stranke.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika