05.09.2006. / 11:46

Autor: Martina Zeković

SAD

Amerikanci nezadovoljni Kongresom

Većina ispitanih Amerikanaca, više nego što je zabilježeno u isto vrijeme prošle godine, izjasnila se da stvari idu loše, 25 posto reklo je "dosta loše", 37 posto opisalo je situaciju kao "relativno dobru" dok se 9 posto izrazilo odgovorom "vrlo dobro"

Većina Amerikanaca ljuta je na načina na koji se upravlja njihovom zemljom pa su velike mogućnosti da će većina njih u studenom glasati za nove kongresnike, navedeno je prema rezultatima najnovije ankete koja je provedena za CNN. Većina ispitanih Amerikanaca, više nego što je zabilježeno u isto vrijeme prošle godine, izjasnila se da stvari idu loše, 25 posto reklo je "dosta loše", 37 posto opisalo je situaciju kao "relativno dobru" dok se 9 posto izrazilo odgovorom "vrlo dobro". Oko 76 posto ispitanika izrazilo je ljutnju na upravljanje i stanje u zemlji dok je samo 21 posto bilo "zadovoljno" situacijom. Devet posto ispitanika smatra da je ekonomsko stanje "vrlo dobro" dok se broj onih koji smatraju da je stanje "donekle dobro" smanjio sa 42 na 35 posto. Porastao je broj ispitanika koji smatraju da je ekonomija "siromašna" pa ih je prema ovom istraživanju zabilježeno 34 posto, a 22 posto ekonomiju vidi kao "vrlo siromašnu" što je porast u odnosu na istraživanja provedenima u veljači. Većina od 55 posto rekla je da će na izborima podržati protivnike trenutnih kongresnika. Više od 60 posto smatra da se vladajuća politika treba drastično promijeniti, a najvažnije pitanje svim glasačima je ekonomija.

Vezane vijesti

Planirao napasti američki Kongres

Planirao napasti američki Kongres

Tridesetogodišnjak osumnjičen za pokušaj napada uhićen je u petak u blizini američkog Kongresa u Washingtonu dok ga je policija pratila u okviru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika