11.09.2006. / 10:06

Autor: Ana Kirin

PALESTINA

Bez dogovora između Fataha i Hamasa

Sastanak palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i premijera Ismaila Hanije u nedjelju navečer u Gazi završio je bez postizanja dogovora o formiranju koalicijske vlade nacionalnog jedinstva. Abas, član Fataha, i Hanija, čelnik Hamasa koji predvodi palestinsku vladu, nisu se mogli dogovoriti o o temeljnim pitanjima povezanima s formiranjem vlade nacionalnog jedinstva, objavila je agencija dpa. Ipak, glasnogovornik Hamasa je izjavio da je sastanak bio "pozitivan" i da su neke poteškoće prevladane. Vlada nacionalnog jedinstva u kojoj bi bili predstavnici obiju najjačih palestinskih frakcija, radikalnog Hamasa i umjerenog Fataha, smatra se mogućim kompromisnim rješenjem za izlazak Palestinaca iz financijske i političke krize.

Međunarodna je zajednica naime politički izolirala i obustavila financijsku pomoć palestinskoj vladi sve dok Hamas ne prizna Izrael i ne odrekne se nasilja. Britanski premijer Tony Blair u nedjelju je, tijekom posjeta palestinskim područjima, izjavio da bi vlada nacionalnog jedinstva mogla biti prihvatljiva međunarodnoj zajednici, ali pod uvjetom da i ona ispuni uvjete koji se postavljaju pred Hamas.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika