11.09.2006. / 16:25

Autor: Nacionalova redakcija

LIBANON

Demonstracije protiv posjete Blaira

Tisuću prosvjednika okupilo se u glavnom gradu Libanona sa transparentima i natpisima koji optužuju Blaira za '''suučesništvo'' u ubijanju 1100 libanonskih civila koji su poginuli u izraelskim napadima i agresiji na Libanon prilikom sukoba sa Hezbollahom.

Tisuću prosvjednika okupilo se u glavnom gradu Libanona Beirutu sa transparentima i natpisima koji optužuju Blaira za suučesništvo u ubijanju 1100 libanonskih civila koji su poginuli u izraelskim napadima i agresiji na Libanon prilikom sukoba sa Hezbollahom. Ajatolah Mohammed Hussein Fadlallah, šiijtski vjerski vođa je od vlade zatražio da Blaira proglase nepoželjnom osobom, zbog toga što je pridonio ubojstvima njihove djece. U razgovorima sa libanonskim dužnosnicima, Blair je ukazao na potrebu jačanja Vlade i uvođenje zabrane na slanje pošiljki oružja Hezbollahu. Njegovo izlaganje na tiskovnoj konferenciji prekinuo je prosvjednik koji je vikao ''sramite se!'' i žena koja je razvila transparent ''Bojkotirajte izraelski apartheid'', ali su je pripadnici osiguranja udaljili. Vojne i policijske snage zapečatile su središte Beiruta gdje se Blair sastao sa libanonskim kolegom Fouadom Siniorom. Uz živi štit specijalaca, brojni prosvjednici uzvikivali su slogane koji Blaira proglašavaju ubojicom i ratnim zločincem. Libanonske novine također sa naslovnica poručuju da Blair nije dobrodošao u njihovoj zemlji. Glasnogovornik britanskog premijera rekao je da iskazivanje bijesa u Libanonu nije iznenađujuće, ali da je posjet bio ''potreban kako bismo Libanonu pružili praktičnu pomoć dok se oporavlja nakon sukoba''.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika