12.09.2006. / 12:59

Autor: Sina Karli

EKSKLUZIVNO

Đurđa Adlešić: Bojala sam se ali tješila sam muža i sina

Predsjednica HSLS-a i gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić pet dana nakon uspjele teške operacije benignog tumora na mozgu govori o tome kako je iskusila bolest i koliko se zbog nje promijenila.

Dobro sam ali stalno sam pospana, ustajem samo do kupaonice i tada napravim koji korak po sobi. Još sam nesigurna i upozorili su me da ne bi bilo poželjno da zbog gubitka ravnoteže padnem. Posjećuju me samo najbliži a danas mi prvi put u posjet dolaze roditelji, rekla je u nedjelju ujutro Đurđa Adlešić u svom bolničkom krevetu u apartmanu na prvom katu bolnice Rebro. Na Odjel neurokirirgije došla je prošli utorak i operirana je na mozgu dan kasnije, u srijedu.

Zahtjevni neurokiruški zahvat otklanjanja meningeoma, benignog tumora veličine 2,5 centimetara u središnjem prednjem dijelu mozga, napravio je čuveni neurokirurg Joško Paladino. Operacija je trajala oko četiri sata, sve je kažu prošlo izvrsno i bolesnica se probudila iz anestezije kasno poslijepodne. Time je završila drama predsjednice Hrvatske scijalno-liberalne stranke, gradonačelnice Bjelovara i poznate političarke koja je počela 15. kolovoza na praznik Velike Gospe kolapsom na ulazu u crkvu u Novom Vinodolskom, gdje je bila na odmoru. Kao što je poznato, Đurđa Adlešić bila je u dubokoj nesvjestici punih dvadeset minuta i nije poslije znala reći što joj se dogodilo. Tek sedam dana kasnije, 22. kolovoza u Bjelovaru na vlastiti zahtjev napravljen joj je CT pregled glave. Bio je to za nju prvi veliki šok - pronađen je tumor koji nije slutio na dobro. Tamošnji liječnici posumnjali su da je riječ o zloćudnom tumoru s malim izgledima za preživljavanje. Hitno je prebačena u Zagreb i saznala pravu, puno optimističniju dijagnozu. U nedjelju, samo pet dana poslije teške operacije, svježa i vesela s flasterom iznad čela gdje je bila otvorena glava i napravljen rez od deset centimetara, Đurđa Adlešić odlučila je sama ispričati svoju priču.

Ekskluzivni intervju s Đurđom Adlešić, pet dana nakon operacije, pročitaje u novom broju Nacionala.

Pretplatite se na web izdanje Nacionala.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika