12.09.2006. / 14:44

Autor: Ante Pavić

KOSOVO

Za Koštunicu Kosovo dio Srbije, za Čekua država

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica rekao je u utorak pred srbijanskim parlamentom da cijeli svijet mora znati da je Kosovo za Srbe neodvojiva pokrajina dok god postoji država Srbija. "Ako danas donesemo odluku da u novi ustav Srbije zapišemo neoborivu istinu da je Kosmet sastavni dio Srbije, donijet ćemo sudbinski važnu i jedino moguću odluku. Na taj način mi svima šaljemo nedvosmislenu poruku da državu Srbiju, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, obvezuje jedino i isključivo ono što stoji u njenom ustavu", kazao je Koštunica. Usput je napomenuo da bi "otimanje 15 posto teritorija Srbije dovelo do destabilizacije cijele regije".
Kosovski premijer Agim Čeku izjavio je na sastanku Kontaktne skupine za Kosovo u Sofiji da je došlo vrijeme da Kosovo postane država. Objasnio je da bi daljnja odgoda odgovarala samo onima kojima odgovara destabilizacija kao što su ekstremističke i kriminalne skupine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika