12.09.2006. / 16:50

Autor: Marin Medić

NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU

Detalji bitke u Damasku

Lokalne snage sigurnosti su u žestokoj borbi porazile napadače, te tako obranile američku ambasadu, izjavio je Gen Bassam Abdel Majid, sirijski ministar unutarnjih poslova.

Lokalne snage sigurnosti su u žestokoj borbi porazile napadače, te tako obranile američku ambasadu, izjavio je Gen Bassam Abdel Majid, sirijski ministar unutarnjih poslova.

"Jedna je bomba eksplodirala za vrijeme borbe, no druga je zakazala." rekao je sirijskoj državnoj televiziji, dodavši da se druga bomba već pregledava. Tri terorista su poginula, a jedan je ranjen i zarobljen. On bi mogao otkriti od kuda su došli kao i pozadinu cijele operacije. Riječ je o terorističkoj operaciji s ciljem bombardiranja američkog veleposlanstva." Počinitelji su napad pokušali izvesti s automatskim oružjem i bombama kućne izrade. Izvještaji govore i da su uspjeli ubaciti nekoliko granata u dvorište veleposlanstva prije nego su savladani. Svjedoci tvrde da su se napadači pokušali povući u obližnju zgradu nakon prve razmjene vatre. Sirijske snage sigurnosti su takav potez opazile i spriječile. Sirijska novinska agencija prenosi vijest da je 14 ljudi ozlijeđeno, ukjučujući i dva pripadnika snaga sigurnosti.

Američka državna tajnica Condoleeza Rice se u ime Washingtona zahvalila Siriji na naporima da se zaštiti njihova ambasada. Jedan je član sigurnosnih snaga poginuo, dok među amerikancima nema poginulih. Sirijske su sigurnosne snage odmah odgradile cijelo Rawda područje, inače sjedište brojnih veleposlanstava. Damask je zadnjih godina bio poprište povremenih nemira, uključujući i pokušaj napada na kanadsko veleposlanstvo. Amerika trenutačno nema veleposlanika u Siriji, te je kontakt između američke i sirijske vlade vrlo ograničen.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika