13.09.2006. / 14:18

Autor: Marina Biluš

SREĆKO JURDANA

Konferencija za novinare Srećka Jurdane

Srećko Jurdana, Nacionalov kolumnist koji je do daljnjega pod suspenzijom dok se na razjasne okolnosti obiteljskog incidenta zbog kojeg je u noći sa subote na nedjelju priveden u policiju, a potom na Prekršajnom sudu novčano kažnjen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, u utorak je u Novinarskom domu u Zagrebu održao konferenciju za novinare na kojoj je zanijekao da je fizički zlostavljao svoju suprugu i njihova desetogodišnjeg sina.

Srećko Jurdana, Nacionalov kolumnist koji je do daljnjega pod suspenzijom dok se na razjasne okolnosti obiteljskog incidenta zbog kojeg je u noći sa subote na nedjelju priveden u policiju, a potom na Prekršajnom sudu novčano kažnjen zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, u utorak je u Novinarskom domu u Zagrebu održao konferenciju za novinare na kojoj je zanijekao da je fizički zlostavljao svoju suprugu i njihova desetogodišnjeg sina. Jurdanina supruga, koja je u subotu na večer pozvala policiju, nije se, kako je bilo najavljivano, pojavila pred novinarima, već je u pisanom priopćenju navela kako je njezin suprug sporne večeri nije ni udario ni fizički zlostavljao. Nadalje je objasnila da je policiju pozvala usred «emocionalno nabijene situacije» očekujući od nje pomoć u razrješavanju «kaotičnog obiteljskog stanja». Umjesto toga, dobila je, navodi, «privođenje djeteta, njegovo ispitivanje bez prisustva roditelja i netočnu izjavu policijskog službenika da je u njihovu obiteljskom stanu zatekao pretučenu ženu».

Srećko Jurdana izjavio je pak da nikada u životu nije udario svoju suprugu, te da u noći kada ga je policija privela zbog njezina poziva u njihovu domu nije bilo premlaćivanja niti bilo kakvog fizičkog zlostavljanja, već se, kako je objasnio, radilo o izrazito emotivnoj obiteljskoj situaciji na koju je njegova supruga reagirala u stanju afekta. Objasnivši da mu je jasno da su pojedini mediji ishitreno prenijeli krivu sliku o njemu kao zlostavljaču, jer je i sam u svojim kolumnama oštro napadao obiteljske nasilnike, Jurdana je najavio da će se na neko vrijeme povući iz javnosti, ali je dodao da se nada kako će istina o ovom incidentu kad-tad izaći na vidjelo.

Srećko Jurdana izjavio je kako potpuno razumije i podržava odluku uredništva tjednika Nacional o njegov suspenziji, jer je, kaže, to bila jedini pravilan potez lista koji se od svog pokretanja zalaže za moralna i etička načela, te bori protiv obiteljskog nasilja.


Pročitajte i Priopćenje tjednika Nacional

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika