14.09.2006. / 07:55

Autor: Marin Medić

GRANICA

Napetost na granici i dalje raste

Hrvatska je strana u odgovoru na dolazak slovenskih specijalaca razmjestila jedan vod specijalne policije u područje, u svrhu zaštite hrvatskih građana i teritorija.

Napetost na granici između Hrvatske i Slovenije se ne smanjuje. Nakon jučerašnjeg privođenja slovenskih novinara, te oštre retorike i prijetnji blokadom hrvatskog ulaska u Europsku uniju, slovenska je vlada razmjestila naoružane policijske specijalce na spornom dijelu granice, te radnike koji su prekopali pristupnu cestu. Hrvatska je strana u odgovoru razmjestila jedan vod specijalne policije u područje, u svrhu zaštite hrvatskih građana i teritorija.

Incident je započeo u srijedu, kada je zajednička hrvatsko-slovenska policijska ophodnja uhitila slovensku televizijsku ekipu zbog ilegalnog prelaska granice. Ekipa je posjedovala valjanu dozvolu za snimanje, ali je prešla granicu na nepropisan način, na što je MUP RH nekoliko puta upozoravao. Očito je da se situacija na tom dijelu granice ne smiruje ni nakon sastanka slovenskog i hrvatskog premijera, Janeza Janše i Ive Sanadera prošloga tjedna.



Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika