15.09.2006. / 08:34

Autor: Marin Medić

GRANICA SA SLOVENIJOM

Mirno jutro na granici

Jutro je na Muri svanulo mirno, a dogovori su zamijenili napetost. Specijalne postrojbe slovenske policije, iako u smanjenom broju, i dalje čuvaju svoj dio granice, no bez pomaka. Na hrvatskoj je strani raspoređeno 30-ak policajaca, odnosno jedan vod interventne policije PU Međimurske.

Jutro je na Muri svanulo mirno, a dogovori su zamjenili napetost. Specijalne postrojbe slovenske policije, iako u smanjenom broju, i dalje čuvaju svoj dio granice, no bez pomaka. Na hrvatskoj je strani raspoređeno 30-ak policajaca, odnosno jedan vod interventne policije PU Međimurske.

Sinoć su u Otočcu na Krki hrvatski i slovenski predsjednici Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo Zdravko Krmek i Marko Starman potpisali dogovor o obnovi protupoplavnoga nasipa na lijevoj obali rijeke Mure čime se operacionalizira Zajednička izjava predsjednika vlada Republike Hrvatske Ive Sanadera i Republike Slovenije Janeza Janše od 2. rujna ove godine, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.
Dogovorom o obnovi protupoplavnoga nasipa na lijevoj obali rijeke Mure konkretiziraju se načini obnavljanja nasipa u pograničnom području uz Muru. Njime je određeno i osnivanje konzorcija za izvođenje radova koji čine hrvatska Vodogradnja d.d. te slovenska VGP Mura d.d., a definirani su i načini financiranja te podjela radova na dionicama koje će se obnavljati i sanirati.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika