15.09.2006. / 12:13

Autor: Martina Zeković

ROGOZNICA

Istraga o korupciji građevinske inspekcije

U medijskim izvještajima o bespravnoj gradnji za korupciju se optužuju građevinski inspektori šibenske ispostave građevinske inspekcije

"Nakon novinskih napisa i televizijskih izvještaja, službenici PU šibensko-kninske županije, temeljem zahtjeva USKOK-a i Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, provode sveobuhvatnu kriminalističku obradu u cilju utvrđivanja jesu li učinjena koruptivna i druga kaznena djela", navodi se u priopćenju Odjela za sprječavanje pojava korupcije Državnog odvjetništva. U priopćenju se ne iznosi koje su osobe predmet istrage. U medijskim izvještajima o bespravnoj gradnji za korupciju se optužuju građevinski inspektori šibenske ispostave građevinske inspekcije. Predstavnik udruge građana "Stivančica Ražanj" Ivan Nikolić na prosvjedu uoči početka uklanjanja bespravno sagrađenih objekata u Rogoznici zatražio je od nadležnih institucija preispitivanje rada tijela lokalne samouprave u Rogoznici zbog navodnih nepravilnosti u njihovu radu, a vezano uz donošenje prostornog plana općine.

Naime, u srijedu su u uvali Kalebova luka kod Rogoznice strojevi i radnici Ministarstva graditeljstva, zaštite okoliša i prostornog uređenja započeli s rušenjem bespravno izgrađenih objekata čiji su vlasnici tek par dana prije primili rješenja o rušenju. Predsjednik Udruge vlasnika bespravnih objekata u susjednoj uvali Stivašnica Ivan Nikolić novinarima je pokazao Prostorni plan Općine Rogoznica iz 1999. godine prema kojemu se kuće koje se ruše nalaze u građevinskom području, no, kako kaže, taj plan je 2004. godine odbilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. On tvrdi i kako su vlasnici kuća na cijelom području plaćali i po tisuću tadašnjih maraka za izradu plana očekujući da će dobiti dozvole. Najavio je i kako će vlasnici kuća predviđenih za rušenje na području Rogoznice podnijeti kaznenu prijavu protiv rogozničkih općinskih čelnika jer su ih prevarili "svojim megalomanskim građevinskim područjem".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika