16.09.2006. / 09:48

Autor: Martina Zeković

SAD

The New York Times zatražio ispriku pape

U Uvodniku The New York Timesa stoji kako "ovo nije prvi put da papa Benedikt XVI. sije razdor između kršćana i muslimana"

Američki List The New York Times osudio je "neprikladne" izjave pape Benedikta XVI. o islamu, ocijenio ih "tragičnim i opasnima" i pozvao papu da se zbog toga ispriča. Ispriku Svetoga Oca zatražio je i malezijski premijer Abdullah Ahmad Badawi, prenose mediji. "Papa ne bi trebao olako shvatiti skandal koji je prouzročio", rekao je Badawi, koji istodobno obnaša dužnost predsjednika Organizacije islamske konferencije (OIK), najbrojnije muslimanske političke grupacije na svijetu.

U uvodniku The New York Timesa stoji kako "ovo nije prvi put da papa Benedikt XVI. sije razdor između kršćana i muslimana" te da se 2004., dok je još obavljao dužnost prvog čovjeka Kongregacije za nauk vjere, izjasnio protiv ulaska Turske u EU, rekavši da je ta zemlja s većinskim muslimanskim stanovništvom u stalnoj oporbi s Europom. "Svijet pozorno sluša riječi svakoga pape. Opasno je i tragično kad netko od njih sije razdor, namjerno ili nenamjerno. Trebao bi se duboko ispričati, pokazavši na taj način i suprotan učinak riječi - smirenje situacije", piše list.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika