16.09.2006. / 13:59

Autor: Marko Ćustić

SURF

Lego Biblija

Papa Benedikt XVI. uznemirio je islamski svijet izjavom prema kojoj je utemeljitelj islama Muhamed svijetu donio samo "zle i neljudske stvari". U želji da pomogne interkonfesionalnom dijalogu, Nacional donosi link na Bibliju ispričanu u jednostavnoj formi - putem Lego kockica. Site www.thebricktestament.com donosi, sada već največi dio, Biblije ilustriran bolno detaljno namještenim scenama opremljenim isključivo figuricama i elementima iz asortimana danskog proizvođača igrački Lega.

Papa Benedikt XVI. uznemirio je islamski svijet izjavom prema kojoj je utemeljitelj islama Muhamed svijetu donio samo "zle i neljudske stvari". U želji da pomogne interkonfesionalnom dijalogu, Nacional donosi link na Bibliju ispričanu u jednostavnoj formi - putem Lego kockica. Site www.thebricktestament.com donosi, sada već največi dio, Biblije ilustriran bolno detaljno namještenim scenama opremljenim isključivo figuricama i elementima iz asortimana danskog proizvođača igrački Lega. Biblija je uredno podijeljena na stari i novi zavjet te rasvrstana po knjgama.

Na ovom mjestu neka članak prestanu čitati oni koji se lako vrijeđaju. Autor Biblije u kockicama, velečasni Brendan Powell Smith, razvio je i sustav upozorenja na neprimjeren sadržaj. Tako postoje oznake N (nudity) za golotinju, S (sexual content) za seksualni sadržaj, V (violence) za nasilje i C (cursing) za psovke. Sve knjige starog zavjeta imaju sve četiri oznake pored naslova, osim Knjige Izlaska, kojoj nedostaje oznaka C. Oni željni jeftine zabave trebali bi prvo kliknuti na The Law (Ponovljeni Zakon) i pogledati što Biblija kaže o sodomiji, cross-dressingu, homoseksualnosti, preljubu, zoofiliji, incestu, silovanju, a sve ilustrirano ukusno namještenim lego figuricama. Nikad više nećete gledati na te igračke istim očima, to je sigurno. Od početka do kraja Biblije tu je i zastrašujuća parada kamenovanih, dekapitiranih, zaklanih i na druge načine ubijenih lego figurica i tako redom. Čekamo Kuran u Playmobile figuricama i Bhagavad Gitu s Transformersima radi komparacije.

Recenzije zanimljivih web stranica, kao i praćenje posljednjih web trendova možete pronaći u našoj Surf rubrici.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika