18.09.2006. / 07:02

Autor: Marin Medić

PAPA

Bijes raste, ubijena opatica

Papina isprika nije uspijela stišati bijes - sumnja se da je opatica ubijena u Somaliji napadnuta iz osvete

Papina isprika nije uspijela stišati bijes - sumnja se da je opatica ubijena u Somaliji napadnuta iz osvete.

Egipatska oporbena grupa, Muslimansko bratstvo, je prvo pozdravila papinu ispriku, da bi kasnije izjavili kako nije predstavljala "definitivnu ispriku", te neće biti dovoljna da zadovolji sve muslimane. Drugdje su protesti bili glasniji.

Utjecajni qatarski islamski znanstvenik, Yusuf al-Qaradawi, u petak je pozvao na "dan bijesa", rekavši da se papa nije ispričao. Najmanje sedam crkvi je napadnuto u područjima pod kontrolom palestinske vlade. Sami Abu Zuhri, glasnogovornik Hamasa, navodi da palestinski parlament "ne vidi papinu izjavu kao ispriku."

U indonezijskom glavnome gradu Jakarti, glasnogovornik islamističke grupe Hizbut Tahir je održao govor pred prosvjednicima, u kojem navodi da je "papina izjava izraz ekstremne mržnje prema Islamu, a njegove su izjave žaljenje neiskrene." U Iranskom gradu Qomu je protestiralo nekoliko stotina ljudi.

Ujedinjeni narodi, kroz predsjednicu Opće skupštine Haya Rashed al Khalifa, su pozvali religiozne vođe na pomirbu.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika