18.09.2006. / 10:24

 

VENEZUELA

Ahmadinedžad osudio imperijalizam SAD-a

Nakon što je primio orden osloboditelja Simona Bolivara, najviše odličje Venezuele, Ahmadinedžad je u govoru počeo osuđivati ''tiranine svijeta, posebice SAD'' te potvrdio da '' budućnost pripada slobodnim, odlučnim i pravednim narodima''.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad jučer je u Caracasu, tijekom posjeta Venezueli, osudio ''tiranine svijeta'', te posebice ''imperijalizam SAD – a''. Nakon što je primio orden osloboditelja Simona Bolivara, najviše odličje Venezuele, Ahmadinedžad je u govoru počeo osuđivati ''tiranine svijeta, posebice SAD'' te potvrdio da '' budućnost pripada slobodnim, odlučnim i pravednim narodima''. Dvije su zemlje u ponedjeljak potpisale bilateralne sporazume koji uključuju zajedničko iskorištavanje nafte i proizvodnju automobila. Obzirom da se Ahmadinedžad i Chavez smatraju revolucionarima, ovi su sporazumi kreirani kako bi unaprijedili te revolucije. Ahmadinedžad će u ponedjeljak otputovati u New York kako bi sudjelovao u radu Generalne skupštine UN-a.

Vezane vijesti

Iran: ne smijemo dozvoliti dominaciju stranih sila

Iran: ne smijemo dozvoliti dominaciju stranih sila

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, kojeg Zapad optužuje za nastavak razvoja nuklearnog programa, izjavio je u petak tijekom posjete Pakistanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika